Nu är tokiga tomten klar!

 

Tomten i barnpysslet som jag beskrev i mitt förra inlägg har gått under arbetsnamnet "tokiga tomten" här hemma, och ikväll blev den klar! Nu hänger den och torkar i kristallkronan, barnen sover och jag sitter här och myser när jag summerar en riktig guldkväll som vi hade nu. Vi har haft en riktig äkta myskväll, precis så som jag minns mina egna jular som barn. Analoga sällskapsspel, hemlagad mat och eget ihopknåpat pyssel, det är en kombo som gör gott för själen! I vår lilla familj fick vi spaghetti och köttfärssås, på sonens begäran, sedan lyckades pappa locka ner honom från lego-landet och så spelade vi "grodspelet", eller "Se vad jag kan" (Kärnan) som det egentligen heter. Det är ett finurligt spel där barnen får lära sig lite om bokstäver, siffror, olika geometriska former, vägmärken med mera. Därefter fick pappa natta lilltjejjen 1 år, medan jag passade på att pyssla tokiga tomten med 4-åriga sonen. Resultatet ser ni här nedanför. Blev riktigt snygg eller hur! Men det bästa med det här pysslet var ju just att få sitta tillsammans och knåpa!

DSC 4840 mindre

Det var inte riktigt meningen från början, men vår kristallkrona är riktigt välpyntad nu. Det började med att jag pysslade ihop  de här hjärtanen som syns i bild nedan. Jag sydde dem som en förströelse när jag nattade lillan, och vi skulle vänja henne vid att sova i sin egen säng. Varteftersom hjärtanen blev klara visste jag inte vad jag skulle ha dem till så de hamnade i kristallkronan, ett efter ett, kväll efter kväll.

DSC 4844 mindre

Sedan började jag gilla att ha mina "nattihjärtan" där och nu har även "tokiga tomten" hittat dit! Vi kanske skulle strunta i granen i år? Fast då får ju inte allt det andra fina pyntet plats! Sonen sa ju nu på kvällen dessutom att han vill göra pyssel som han kan göra "helt själv". Kanske smällkarameller blir nästa barnpyssel? Bjuder på ett foto på vår pyntade kristallkrona och låter det få avsluta detta inlägg. Tack och adjö! På återseende snart hoppas jag!

DSC 4843 mindre