Blomma till en icke-blommande orkide

Orkidéer är fina och lättskötta, men nog ser de rätt trista ut när de inte blommar. Jag fick därför infallet att tillverka några blommor att pynta med i väntan på nästa blomning! Allt som behövdes var: Silkespapper (t.ex. dessa fina från IKEA), pärlor, grillpinnar och piprensare eller ståltråd.

Måla muggar

Den här utsikten fick jag njuta av under morgonens löptur, fantastiskt! I sinnet var också sol efter gårdagens lediga dag med mina barn. Vi köpte Clas Ohlssons pysselkit  för muggmålning och gick loss på våra trista billiga vita muggar. Resultatet gör mig glad för de är ett minne av en underbar magisk pysselstund med äldste sonen. Han, som annars är väldigt aktiv, kan verkligen bli alldeles uppslukad när vi sätter igång med sådana här projekt. Lilltjejen var också med och kluddade en egen mugg. Och jag passade på att sätta barnens fingeravtryck på en mugg. Clas Ohlssons kit för kepsmålning prövade vi också. Återstår att se om konstnären A 4,5 år kommer att använda sin skapelse som huvudbonad!

Glad Påsk!

Påsken är äntligen här och vårens ankomst är i antågande! Idag är det påskafton och det ska gömmas påskägg till barnen. Jag hoppas också att vi ska måla ägg men vi har en liten magkrasslig minsting då det får bli som det blir med den saken. Lite pyssel har vi ändå hunnit med (medan tvättmaskinen går på högvarv med alla magsjukekläder och dito lakan). Igår plockade vi fram vattenfärger och målade stora konstverk på gamla tapetstuvar. Tapet är världens bästa ritrulle om ni frågar mig! Finns ju ofta billigt på olika lågprisvaruhus.

Jag har längtat efter tulpaner men inte kommit iväg för att köpa pga sjukdomsläget, så killen som plingade på vår dörr igår kväll för att sälja blommor för fotbollslaget fick sig en jackpot! Jag som nästan aldrig handlar av dörrförsäljare slog till på två buketter. Alvin fick välja den ena och valde en påskig gul som syns i bilderna nedan. Eftersom lillan sov ett extrapass före lunch idag så passade jag på att ansa vår hängsälj och kunde därför plocka in lite grenar för påskriset. Smart va!

Pippi på paket

Min son, han har sina egna ideer kring hur saker ska göras. Såhär pimpade han vårt mjölkpaket! Hellre tre fåglar på mjölken än tio i riset om ni frågar mig!

Pärlpyssel

Åh vad det är härligt att pyssla med pärlor! Färgerna, formerna, hur de känns och kittlar när de får rinna mellan fingrarna i jakten på den perfekta nästa pärlan att trä på tråden! För några dagar sedan hade jag lyckan att få sitta vid köksbordet tillsammans med 4-åringen och pärlpyssla. Det blev två stycken fönsterdekorationer. Inte mycket praktisk nytta, men fint att titta på minsann! De färgglada träpärlorna var en julklapp från min lillasyster. Vilka bra grejer hon kan hitta! Tusen tack lillasyster om du läser det här!

Det blev lite papperspyssel också! Jag klippte ut åtta cirklar i rosa och vitt papper med hjälp av en skål som mall. Påsklämman var fiffig hjälp att hålla ihop pappersbitarna medan jag stansade små hål och sydde ihop dem mitt i diagonalen för att få en tjusig rund boll.

Underkategorier