Matinspiration

Köpte en fin flaska för vår vanliga matolja. Det var ju kanske inte århundratets pyssel. Men tillräckligt för att göra mig lite lyckligare...

Batmantårta - barnsligt enkelt!

En vanlig lördag i januari och man har bestämt med fyraåringen att man ska baka tillsammans. Precis som i sagan "Totte bakar" där Totte bakar en sockerkaka. Fast författaren tycks ha missat att det behövs bakpulver i en sockerkaka, och jag tycker alltid att pedagogiken fallerar lite när Totte behöver hjälp av pappa att sätta på ugnen, men att sätta in kakan i den brännheta ugnen får lille Totte däremot göra själv! Nåväl, vid gårdagens godnattsaga kom vi överens om att baka följande dag, och jag tänkte mig väl att vi skulle röra ihop en enkel sockerkaka eller ännu snabbare; rulltårta! Men, det dög inte för lille herrn, han var benhårt envis på att vi skulle göra en "Batmantårta"! Efter lite bläddrande i receptböcker pekade han på ett kladdkaksrecept och talade om att det var så han menade!

För att få till själva Batmanstilen printade vi Batmanloggan och klippte ut som schablon. Den lade vi på den färdiga tårtan och pudrade på florsocker. Sedan tog vi samma schablon men med loggan som ett hål i pappret och lade på tårtan för att pudra på finriven mörk choklad. Det blev ju ganska snyggt för att vara första försöket!

...tadaaa! Tårtan färdig. Snygg va!

Grattis Vilma 1 år idag!

Idag har det redan gått ett år sedan Vilma kom till världen och förändrade vårt liv totalt! Det firade vi med släktkalas och självklart skulle tårta bakas. Något som inte skedde obehindrat. Vi tycker väl nu att vi är rutinerade tårtbagare min man och jag, men denna gång gick det knackigare än någonsin! Vaniljkräm som inte ville stelna, ägg som inte vispades fluffiga med sockret och marsipan som "svettades" när den, grisrosafärgad, skulle kavlas. Mot alla odds färdigställdes ändå en tårta, dock med mindre god sockerpasta på toppen. Men en tårta är ju alltid en tårta :-)